Mooi weer, meer lange weekends en de zomervakantie in aantocht… Dat kan maar één ding betekenen: BBQ-time! Wij hebben alle ingrediënten in huis om voor ieders goesting een heerlijke BBQ-menu op tafel te zetten. Om het kiezen wat te vergemakkelijken, selecteerden wij, naast een onmisbare portie gegrilde groenten, onze favoriete producten voor op de BBQ.
Halloumi of berloumi
Halloumi en berloumi zijn beiden een ideale grillkaas. Deze kazen zijn halfhard, waardoor ze niet smelten op de BBQ. Bovendien bevatten ze geen dierlijk stremsel en kan je ze zeker op het menu zetten van een vegetarische BBQ. Combineer onze biologische halloumi of berloumi eens op een spiesje samen met je favoriete meloen of perzik voor een verrassende smaakbeleving.
Falafel Italian met tomaat en basilicum
Dankzij de falafel met tomaat en basilicum van La Vie est Belle, waan je je direct op een BBQ in het Zuiden van Italië. De falafels zijn 100 % plantaardig met kikkererwten, gemarineerde tomaten en basilicum als hoofdingrediënten. Steek de falafels op een spiesjes samen met wat paprika en courgette en werk af met provençaalse kruiden. Heerlijk!
Kippenbouten
Een gegrilde kippenbout is voor velen één van de hoogtepunten op een gezellige BBQ. Ze vragen weinig werk en je kan ze makkelijk al staande in een servetje opeten. Marineer de bouten met de balsamicocrème van dadels van BioTamra en kruid af met wat zeezout voor een twist. Wist je trouwens dat deze balsamicocrème in 2019 de ‘Best Taste Award’ won in Londen?
Provençaalse kruiden (gedroogd)
Onze provençaalse kruiden zijn 100 % natuurlijk, zonder toevoegingen en bevatten een mix van tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid. Combineer ze met Zuiderse groenten als courgette, aubergine en tomaat en een scheutje van onze extra vierge olijfolie uit Griekenland die afgelopen jaar ook in de prijzen viel.
Tofu
Tofu vraagt wat extra kruiding voor je het op de BBQ grilt. Snijd ze in dikkere plakken of blokjes en maak er de vegetarische variant mee van de kippenbouten door ze te marineren met de balsamicocrème van dadels. Je kan ze ook altijd marineren in BBQ-saus of sriracha saus. Ook de vleeseters zullen bij dit receptjes hun duimen en vingers aflikken, beloofd.