Deze website maakt gebruik van cookies. Als u meer wilt weten, kan u het cookiebeleid raadplegen. Door deze banner te sluiten, op deze pagina te scrollen, op een link te klikken of verder te gaan met browsen, gaat u akkoord met het gebruik van cookies.
Ook verzot op avocado's? Maak nu zelf heerlijk, romig avocado-ijs met limoen. Super gemakkelijk én gezond.
Bereiding
1Snijd de vanillestokjes door over de lengte en schraap de zaadjes met de scherpe kant van een mes af
2Rasp de limoen en citroen en pers beiden nadien uit.
3Breng de vanillestokjes, het vanille schraapsel, de limoen- en citroenzeste, het sap en de suiker aan de kook in een pan. Zet vervolgens het vuur lager tot de suiker volledig is opgelost. Neem nadien van het vuur en laat afkoelen.
4Neem als de siroop is afgekoeld de vanillestokjes uit de pan.
5Doe het vruchtvlees van de avocado's samen met de siroop en de melk in een blender en blend tot een glad geheel.
6Doe het mengsel in een grote ovenschaal en zet deze in de diepvries. Roer elk half uur een keertje om tot het mengsel zacht en bevroren is.