De lente is in het land en dat betekent de start van een nieuw seizoen voor de Belgische biosla. Uit eigen bodem smaakt alles toch nog net iets beter. Knapperige (krop)sla’s, eikenbladsla, veldsla,... Vanaf de lente vind je in onze Versmarkt meer van deze bladgroenten uit eigen bodem. Maar hoe houd je ze zo lang mogelijk fris? Sla bewaren doe je zo dankzij onze bewaartips!
Waarom onze bio sla altijd kraakvers is
In onze Versmarkt verkopen we uitsluitend kroppen sla of sla in bussel, rechtstreeks van bij de boer, onbewerkt en zonder overbodige verpakking. Zo snijd bioboer Jean-Pierre Deleener de ochtend van levering nog steeds zelf zijn kroppen af. Dankzij deze rechtstreekse samenwerking, blijven onze bio sla’s automatisch langer goed. Verser kan niet, toch?
Onze bewaartips voor sla
Eenmaal de sla bij ons aangekocht, wikkel je hem best zo snel mogelijk in een natte keukendoek of in vochtig keukenpapier. Plaats de verse sla vervolgens in de groentelade in de koelkast. Op die manier blijft hij zeker nog verschillende dagen goed. Was en kuis je de sla liefst meteen na aankoop? Dan bewaar je hem best gewassen én gezwierd in een afgesloten voorraaddoos met een velletje keukenpapier dat het vocht absorbeert.
Toch verlept? Probeer dit trucje!
Toch kan het, zelfs na onze bewaartips voor sla, eens gebeuren dat je een licht verlepte krop sla in je frigo aantreft. Gooi hem dan niet meteen in de GFT-bak, want een badje van ijskoud water met ijsblokjes kan wonderen verrichten voor bladgroenten die het licht slechts van in de verte gezien hebben. Het water kan je nadien, als het terug wat meer op kamertemperatuur is, aan je planten geven. Op die manier gaat er niets verloren en kan jij toch nog van een groen blaadje genieten.