Ons biologisch zuurdesembrood van Desemenzo komt elke dag vers uit de oven. En dat proef je! Maar hoe bewaar je brood en houd je het zo lang mogelijk vers en lekker? Wij geven je enkele tips.
- Bewaar het in een afgesloten zak in een broodtrommel of geef je oven een extra functie wanneer je hem niet gebruikt;
- Koop brood ongesneden, zo droogt het minder snel uit. Dit is bij ons geen probleem aangezien we geen broodsnijmachine hebben;
- Vries eetklare porties in en neem telkens de hoeveelheid die je nodig hebt uit de diepvries. Zo heb je altijd lekker biologisch brood in huis én gooi je uiteindelijk minder weg;
- Hardere broodjes en baguettes kunnen zacht worden tijdens het bewaren. Besprenkel ze met wat kraantjeswater en bak ze ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 200° C et voilà;
- Toch veel oud brood over? Perfect! Want dan zet je gewoon eens zoete of hartige wentelteefjes op het menu. Daarnaast is oud brood ook ideaal om er zelf croutons en paneermeel van te maken.