In BE O Versmarkt vind je koudgeslingerde honing in bulk. Je kan ze herkennen aan de grote transparante tonnen die op ooghoogte staan. De honing is rauw en onbewerkt waardoor alle belangrijke voedingswaarden in de honing bewaard blijven. Maar wat is nu het verschil tussen gewone en rauwe honing?
Gewone honing wordt na het slingeren verhit om kristalvorming te voorkomen. Hierdoor gaan alle belangrijke voedingsstoffen verloren en blijft er enkel nog suiker over. Bovendien krijgen de honingbijtjes, met uitzondering van de bijen die op biologische bloemen vliegen, suikerwater om het productieproces te versnellen.
Rauwe honing komt rechtstreeks van de honingraat. Deze koudgeslingerde honing is onbewerkt, waardoor alle voedingsstoffen, die een positieve invloed hebben op onze gezondheid, bewaard blijven. Deze honing is niet alleen lekkerder, maar dus ook gezonder. Rauwe honing zou in het algemeen een goede anti-bacteriële werking hebben en veel mineralen, vitamine B, enzymen, aminozuren en antioxidanten bevatten.
Momenteel verkrijgbaar in BE O Versmarkt: Acaciahoning (zacht, verfijnd, floraal) en bos honingdauw (houtachtig, balsamico toetsen, lijkt op perensiroop)