Wat doe jij meestal met de overblijvende aspergeschillen en uiteinden? In tegenstelling tot groene asperges, is het bij witte asperges wél noodzakelijk om ze te schillen. Met onze zero waste-tip wordt je afvalberg alvast een beetje kleiner en gooi je de aspergeschillen en -uiteinden niet zomaar meer weg.
Witte asperges schillen doe je zo
Pak de bio witte asperge vast bij de kop, leg hem zo plat mogelijk op de snijplank en schil met één vloeiende beweging van onderaan het kopje tot het einde van de asperge. Opgelet: oefen niet teveel druk uit op de asperge, want anders zou hij wel eens kunnen breken. Zorg er ook steeds voor dat het ene geschilde stukje het andere overlapt, zodat er zeker geen taaie schil overblijft. Snijd tot slot het onderste stukje van de witte asperge af, want dit is vrij taai en niet zo lekker.
Dit kan je doen met aspergeschillen en -uiteinden
Als je niet onmiddellijk tijd hebt om met de aspergeschillen - en uiteinden aan de slag te gaan, kan je ze altijd invriezen tot je schema het toelaat om ermee aan de slag te gaan. Naast het maken van een romige aspergesoep, kan je van de restjes een bouillon trekken. Deze kan je dan op zijn beurt gebruiken als basis van sauzen, schuimpjes of na ze flinterdun te snijden soufflés en omeletten.