Watermeloen. Prachtig rood, sappig, maar vooral heel lekker en dorstlessend! Al moet je er wel wat voor over hebben om een exemplaar mee naar huis te sleuren. Weet jij al alles over dit stuk fruit, of moeten we zeggen… groente? Ontdek onze 5 weetjes over watermeloen!
Zowel lekker zoet als hartig
Ja hoor, je kan watermeloen ook perfect in een hartig gerecht verwerken. Prik enkele blokjes met wat paprikapoeder en halloumi op een stokje en je hebt meteen een lekkere saté voor op de BBQ. Of maak er een lekkere ontbijtsalade mee.
Bevat meer lycopeen dan tomaat
Watermeloen dankt zijn prachtige rode kleur aan de stof ‘lycopeen’ die je ook terugvindt in tomaten. Een antioxidant met een geweldig positieve impact op onze gezondheid. Rauw bevat de watermeloen zelfs méér lycopeen dan tomaten!
Voedzame pitten
Gooi de zwarte pitten in een watermeloen niet zomaar weg. Ze bevatten namelijk redelijk wat eiwitten en zijn daarom net als de vrucht heel voedzaam voor ons lichaam. Hou ze apart en rooster ze vervolgens om gerechten mee af te werken of toe te voegen aan je homemade granola.
Geen fruit maar groente
Als we je vertellen dat de watermeloen familie is van de komkommer, zal je kwartje al snel gaan vallen. Toch niet? De watermeloen is net als de komkommer een vruchtgroente. But what’s in a name! Het is de smaak die telt!
Hol geluid
De rijpheid van een watermeloen kan je makkelijk testen door eens zachtjes met je vuist te kloppen. Hoor je een hol geluid? Dan is hij klaar om op te eten! Klinkt hij eerder dof, dan is de kans groot dat de vrucht overrijp is. Ideaal om dan een vers sapje van te maken.